NEJ tak til den nye offentlighedslov

Quoted post

Peter Rasmussen

#1632 S SF R V K dobbeltmoral

2013-05-13 04:15

I artikel i Politiken kan i dag læses, at de EU-venlige partier (d.v.s. S SF R V og K) beskylder DF for dobbeltmoral, når DF nu ønsker en EU-afstemning om patentloven, hvor DF i 2006 accepterede elementer omkring patenter.

http://politiken.dk/politik/ECE1968346/df-beskyldes-for-vanvittigt-hykleri-om-patenter/

Det kan også læses, at Lene Espersen udtaler "DF fører en dagsorden, der først og fremmest handler om at skubbe til EU-skepsissen".

Det er jo nøjagtig de samme partier - S SF R V K - der også går ind for mørklægningsloven.

Det er jo et bevis på, at mørklægningsloven også tjener det formål at partierne S SF R V og K kan kører politikken enevældigt i de dunkle gange på Christiansborg - hen over hovedet på befolkningen, fortsætte EU-tilknytning uden betingelser - og kan undgå at fortælle danskerne om noget som helst.

Det er også gældende specielt for R og Camilla Hersom, at de folkevalgtes indsats omkring en evt. afstemning om EU patentloven - IKKE går på at informerer befolkningen - MEN går på at samle 5/6 flertal i Folketinget, så de folkevalgte kan undgå at høre danskerne mening om EU-patentloven.

Folketinget - de folkevalgte fra S SF R V og K - er IKKE interesseret i danskerne - de er KUN interesseret i karrieren som levebrødspolitikere på Christiansborg og i Bruxelles.

Derfor har S SF R V og K brug for mørklægningsloven, så de kan gemme deres landsskadelige aktiviteter under gulvtæppet og aldrig drages til ansvar for noget, når de er ude af ministerbilerne, igen.

Svar


Gæst

#1644 Re: S SF R V K dobbeltmoral

2013-05-13 15:41:10

#1632: Peter Rasmussen - S SF R V K dobbeltmoral

Jeg synes det er problematisk at man ikke har lov til at blive klogere, også som politiker.

Fordi man fejlagtigt ikke afholdt folkeafstemning ved en tidligere suverænitetsafgivelse, er der da slet ikke grund til at lave den samme fejl igen!

DF har jo som mærkesag at de vil ud af EU, så det er vel fair nok, at de vil bruge lejligheden til at slå på tromme for det. Jeg har også hørt, at de, i og for sig, ikke er modstandere af patentloven, men jeg tvivler på at det gælder dem alle. Jeg er ret sikker på, at i hvert fald Morten Messerschmidt forholder sig kritisk til den. Han er trods alt jurist og kan måske bedre gennemskue konsekvenserne.

Forhåbentlig vil den komme til afstemning, så der vil blive lejlighed til at forklare, hvorfor denne lov, som umiddelbart lyder besnærende, på flere måder er utroligt skadelig. For en længere forklaring se:


http://www.itpol.dk/notater/enhedspatent-og-softwarepatenter-erhvervsudvalg-jan13

- Og, ja, jeg er enig i at det er utroligt dobbeltmoralsk pludselig at vende 180 grader, fordi man lige selv kommer i regering.


Anonymous

#1647 Re: S SF R V K dobbeltmoral

2013-05-13 18:29:32

#1632: Peter Rasmussen - S SF R V K dobbeltmoral

De er bare sure over, at de ikke kan komme uden om danskernes holdning. I tidligere tider mente man, at inddirekte demokrati slet ikke var demokrati. For hvordan kan folket styre, når de har givet deres magt til et parti eller en repræsentant for et parti, hvilken sikkerhed kan en borger have for at partiet eller politikeren vil tjene hans hendes interesser, når de først er kommet til magten. Man må sige, at den problemstilling er blevet fuldstændig relevant her i nutiden.

Der er fuldstændig gode grunde til ikke at gå ind for en fælles EUdomstol i hvert fald på de fremsatte præmisser. Det vil ganske vist umiddelbart være lettere ig betydeligt billigere at søge om patent i hele EU på en gang, men kommer det til en retsag vedr. et patent, vil det fx i England være 10 gange dyrere at føre sagen. Det kan hurtigt medføre at små og mellemstore firmaer ( som der er flest af i Danmark) ikke har råd til at føre en sag mod et stort velhavende firma. Det vil kunne friste store firmaer til bare at stjæle gode ideer. Lige som man frygter fjendtlige opkøb af små firmaer. Tjek evt via google Advokatrådets kritik, det er vægtige sager.

Det er typisk, at man forsøger at undgå en folkeafstemning, og at man samtidig kun fortæller om de positive aspekter ved en domstol. Vi skal som ved forslaget til offentlighedsloven kun vide, hvad de ønsker vi skal vide. Og så skal vi helst blande os uden om, når 'de kloge' tager beslutninger på vores vegne.