Støtteperson til sagsøgerne i Lissabonsagen

Brian Røgind

/ #8 Politisk Plattenslageri.

2012-12-06 22:50

At politikerene gerne ser mere EU byrokrati kan skyldes at de drømmer om at få taburetter dernede. Til fede lønninger og pensioner. En politiker der har siddet i det Danske folketing kan efter 20 år i tinget få over 31.000 i folketingspension, når de bliver 60. Har vedkommende så været minister længe nok kan det udløse yderligere ministerpension på over 26.000 om måneden. Og en EU pension oven i hatten er vil heller ikke dårligt.:::
En som Ritt Bjerregaard har over 750.000 kr i samlede pensioner årligt...

Socialdemokrater modsætter sig åbenhed om EU-pensioner

Udgivet for 1965 dage siden i Politik

Tilføjet 21/07 15:20 til Boblere af Det gamle 180Grader
Af IKKEMIG 2
De socialdemokratiske EU-parlamentarikere støtter "større gennemsigtighed og mere systematisk kontrol med midlerne". Det siger de i hvert fald selv. Men når det kommer til deres egne lukrative pensionsordning, har de sværere ved at lade ord følge af handling, skriver Politiken.

I dag bliver hver måned indbetalt 24.000 kr. ind på hver EU-parlamentarikers pensionsopsparing. De 16.000 kr. betaler parlamentet direkte, og de sidste 8.000 kr. skal hvert medlem selv betale. Men i øjeblikket er der ingen kontrol med, at det ikke i stedet er skatteyderne, der får lov at betale den private del af pensionen.

Ingen kontrol
Parlamentarikernes andel trækkes nemlig automatisk fra en pulje, der skal bruges på kontorudgifter. De såkaldte "blyantspenge" udgør 29.362 kr., som hvert parlamentsmedlem får udbetalt skattefrit hver måned. Det er så meningen, at parlamentarikerne skal betale de 8.000 kr. tilbage til blyantskassen, men der er ingen, der kontrollerer, at de rent faktisk gør det. Og ingen ved, hvad blyantspengene bliver brugt på.

Det har man forsøgt på at lave om på, men det har de socialdemokratiske parlamentsmedlemmer modsat sig. I den såkaldte Staes-betænkning blev der foreslået seks tiltag, der skulle gøre op med den nuværende ordning. Parlamentsmedlemmerne blev bl.a. opfordret til at dokumentere, at de havde betalt de 8.000 kr. af egne lommer.

Den fem mand store socialdemokratiske gruppe med forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen stemte konsekvent imod alle seks forslag.

"Det må være en fejl"
Dan Jørgensen fra S-gruppen er overrasket over, at han skulle have stemt imod forslagene om at bringe gennemsigtighed til parlamentarikernes pensionsordning. Han kan ikke huske det nøjagtige motiv bag stemmeafgivelsen, men er overbevist om, at det skyldes, at han i stedet stemte for en bedre formulering. Eller at det blot var en fejl.

Men der er ikke nogen "bedre" formulering, som S-gruppen har stemt for, og det kan undre, hvordan de fem socialdemokrater alle skulle have begået den samme fejl under hver af de seks afstemninger.

180Grader.dk ville gerne have spurgt de socialdemokratiske EU-parlamentarikere, hvordan dette hang sammen, men ingen af dem har returneret opkaldene.

mikkel@180grader.

Derfor AFSKAF MINISTERPENSIONEN. SRIV UNDER HER.
http://www.skrivunder.net/signatures/afskaf_pension_til_folketingsmedlemmer/start/660
De kan få pension på lige fod med alle andre.

Skrevet af:Knud B Nordahl Pedersen

EU-parlamentet har i næsten 20 år hemmeligholdt navnene på de politikere, der er sikret livslange, ekstra pensioner i kraft af en omstridt fond, som opererer skattefrit i Luxembourg.

Jyllands-Posten kan søndag bringe navnene på 29 danske politikere, som er eller har været medlem af den udskældte pensionsfond - blandt dem er forbitrede EU-modstandere såvel som nuværende og tidligere ministre.

Topscoreren er Jens-Peter Bonde, som, indtil han gik på pension ved udgangen af 2007, skabte en livslang karriere på at bekæmpe det EU, der nu forgylder hans otium.

Lukker for nye medlemmer

Sammen med den obligatoriske pension fra Folketinget får han i alt 661.000 kr. om året resten af livet.

Langt fra alle medlemmer af EU-parlamentet ønsker at være med i pensionsordningen.Socialdemokraternes formand,  Helle Thorning-Schmidt, var blandt dem, der sagde nej tak, da hun var medlem af parlamentet 1999-2004.

- For mig er det helt grundlæggende, at der skal være så stor åbenhed om folkevalgtes aflønning som muligt. Det var der ikke i den frivillige pensionsordning. Derfor var jeg ikke med, siger S-formanden.

Den kontroversielle pensionsordning lukker for nye medlemmer den 1. juli i år, når en ny valgperiode begynder.

Inden da skal det afklares, om et trecifret millionunderskud i fonden skal dækkes af de europæiske skatteydere for at sikre pensionerne til de flere end 1.100 politikere, der nyder godt af ordningen.