Giv førtidspension til Ulla Astrup Jensen (61 år) der har Parkinsons, skæv ryg, hængende nakke og dårlig hofte.


Gæst

/ #8

2017-06-18 22:52

Sagsbehandlingen hos kommunerne foregår på den måde, at de bliver ved med, at afklare en sygemeldt borger, indtil de får det resultat de selv ønsker.

Derfor bliver syge sendt i årelange afklaringsforløb.

Sagsbehandleren indhenter adskillige lægeerklæringer alene i håbet om, at der skulle være en enkelt speciallæge, der åbner op for muligheden for, at man engang måske kan arbejde.

Får sagsbehandleren ikke det ønskede svar - tilsidesættes speciallægeerklæringen, eller der startes et nyt jobafklaringsforløb op.

Endvidere skrives der små usandheder ind i alle referater af møder. Når man så søger førtidspension bliver disse små usandheder stykket sammen til et ikke retvisende billede, der så tillægges stor værdi i sagsfremstillingen. Man behøver faktisk ofte ikke, at have været til stede til mødet med socialrådgiveren, for det er ikke meningen, med mødet, at man skal høres. Mødet afholdes blot med det formål, at få anledning til, at skrive usandheder til referat. Det trick kender alle socialrådgivere.

Derfor husk, at bede om aktindsigt i alle papirerne i sagen og alle mødereferater OG skriftligt påpege alle fejl - selv de små kan senere få stor betydning. 

Husk også, at bede kommunen redegøre skriftligt for den konkrete lovtekst de ligger til grund for deres beslutninger. Ofte er der tale om, at kommunen blot fortolker en lovtekst som de selv vil - og det kan anfægtes af jer.

Kommunernes store trick for, at undgå at tildele førtidspension er at skynde sig og tildele fleksjob- således at man er permanent forhindret i at søge førtidspension - dvs. kommunen har erklæret en rask og sparet penge. Men som konsekvens heraf bliver man smidt ud af A-kassen og kan man ikke klare fleksjobbet er der kun kontanthjælp tilbage. 

Jeg tror faktisk de offentligt ansatte sagsbehandlere har glemt, hvem de skal hjælpe. 

I henhold til Forvaltningslovens § 7. "En forvaltningsmyndighed skal i fornødent omfang yde vejledning og bistand til personer, der retter henvendelse om spørgsmål inden for myndighedens sagsområde."

Det betyder, at socialrådgiveren mv. er forpligtet til på forespørgsel, at rådgive dig om dine muligheder. 

Håber du får tildelt førtidspension!

Skulle det ikke ske, så vil jeg anbefale dig, at blive ved med at søge førtidspension på det foreliggende grundlag. Kommunen skal opstarte en sag, dersom borgeren ønsker, at søge og der er ingen øvre grænse for hvor mange gange man kan søge fx. 2-3 gange pr. år. Søg igen hver gang du modtager et afslag, men gør klart rede for, at du kun ansøger om førtidspension.

Kommunens skema til ansøgning om førtidspension har den "lille finte" at papirerne er formuleret, således at man skriver under på det samme skema som til ansøgning om fleksjob - og er socialrådgiveren udspekuleret nok vurderer de også om man i stedet kan få tildelt fleksjob selv om man ikke har søgt om det. Så det skal du være helt sikker på, at det fremgår af mødereferat at du alene søger førtidspension.