Kommunen skal prioritere rigtigt: Vigtigheden af det frie valg af skole i nærmiljø til vores børn

Egedal Kommune og Distriktsskole Ådal Skole har besluttet at fylde den kommende 0. klasse på Slagslunde Skole til bristepunktet (27 elever), og endvidere sendes enkelte Slagslunde børn til andre skoler, uagtet om de har gået i daginstitution i Stjernehuset i Slagslunde. Alt dette for at undgå at skulle oprette to spor på Slagslunde Skole.

I 2023, besluttede et bredt flertal i folketinget ellers netop at sænke klasseloftet i indskolingen til 25 elever, for at give de yngste elever en god skolestart, som understøtter børnenes faglige, trivselsmæssige og sociale udvikling. De sidste to år har Egedal kommune som en af få danske kommuner, søgt dispensation fra klasseloftet. Sidste år var klasseloftet presset i Veksø og Ølstykke, hvor der blev søgt dispensation, året før var det i Ganløse der blev dispenseret.

I år ønsker 31 børn en plads på afdeling Slagslunde, men i stedet for at give plads til både dem og til tilflyttere, bliver en dispensation endnu en gang løsningen.

Frederikssund kommune har prioriteret 4. spor til 66 elever i Slangerup og flere af de omkringlængende kommuner har et klasseloft på 23 elever, hvor løsningen på mange nye skolebørn ikke er dispensation, men flere klasser.

Egedal Kommune er i forvejen topscorer i Danmark, når det kommer til antal af folkeskoleklasser med mere end 24 elever. Men med kommunens 2022-2026 visioner "på vej mod verdens bedste hverdag" kunne man ellers få det indtryk, at kommunen nu ville sigte efter at komme helt i bund på listen. Det først beskrevne fokusområde er "nærhed og tryghed - i hverdagen". Ambitionen lyder: "Vi vil skabe en folkeskole, der sikrer, at vores dygtige elever fortsat ligger i top med deres faglige præstationer, og hvor trivslen også bliver blandt landets bedste".

Samtidig har Egedal Kommune den laveste løn for lærere ift. de omkringliggende kommuner (lønanalyse_egedal), og sammenholdt med den kedelige topplacering på megaklasselisten kan man kun forestille sig, hvor svært det må være for kommunen at tiltrække dygtige lærere.    

Hvordan er Egedal Kommune nået frem til, at de kan skabe et af landets bedste trivselsniveauer hos børnene i Distriktsskole Ådal ved at putte 27 elever i en klasse? Og hvad mon man gør, hvis der er bare én Slagslunde tilflytter - ryger han/hun så også til en anden skole, og ikke den lokale byskole?  

Hvorfor ikke allerede nu oprette to spor på Slagslunde Skole og give børnene mere ro på i indskolingen. Så kan klasserne fyldes helt op, når der er børnefamilier der flytter til landsbyen og ønsker deres børn kan gå på den lokale skole.

Skole- og Uddannelsesudvalget i Egedal kommune har gang på gang behandlet sager om øget klasseloft forskellige steder i vores kommune. I 2024 skrev Skole- og Uddannelsesudvalget at de "ønsker at fremme lokalt tilhørsforhold og sammenhængskraft i kommunens mange bysamfund" og at skolerne er "omdrejningspunkt for byens børn, og der er derfor et politisk ønske om at så vidt muligt, at sikre elever bosat i Veksø by, plads på den lokale skole". Næste år kan det være din by som er udsat og din lokale skole der ikke har plads til byens børn.  

Problemet er kommunalt og der skal handles NU! 

Hjælp Egedals børn ved at underskrive. Så kan vi få oprettet to spor på Ådal skole afdeling Slagslunde og få vist Kommunen, at Egedals borgere er enige i kommunens visioner, men lodret uenige i dens praksis. Vær' med til at vise din opbakning til en langsigtet løsning for alle Egedals børn på alle Egedals skoler!

 

 

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Ronni vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke dit postnummer offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:




Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...