Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #8

2014-01-24 05:44

Skal Dong styres fra et skattely.
Socialdemokratiet, der efter hånden fremstår som et ikke særligt socialt parti eller demokratisk har sammen med de borgerlige partier solgt ud af og privatiseret store dele af fællesejet, så som TDC, Post Danmark, Statsanstalten for livsforsikring og mange flere virksomheder, der i dag drives som private virksomheder med store ubeskattede overskud, betalt af de tidligere ejere.
Nu vil regeringen, denne gang med SF som partner sælge dele af Dong til en af verdens mest kontroversielle virksomheder, Goldman Sachs, der er kendt for at opkøbe virksomheder, sælge ud af værdierne og skabe sig en hurtig fortjeneste og så skaffe sig af med resterne. Hvis Goldman Sachs har interesse i Dong er det fordi der er mange hurtige penge at tjene, på kunderne, altså os Danskere.
Dong er en sammenlægning af mange kommunale energiselskaber, skabt af politikerne på Christiansborg, under den borgerlige regeringsperiode, og godkendt af EU i 2006, denne konstruktion vil nu blive ændret således at 26% af ejerskabet, vil blive privatiseret, heraf 19% til Goldman Sachs, der i lighed med mange af deres øvrige aktiviteter driver deres virksomhed fra skattely lande, et forhold som den Socialdemokratisk ledede regering sammen med SF tager afstand fra, men alligevel samarbejder med.
Med den forventelige hurtige fortjeneste som Goldman Sachs helt sikkert regner med bør det ikke være umuligt at staten eller danske pensionskasser investerer disse penge, til gavn for dan danske befolkning. ATP og PFA har investeret de sidste 7 % af værdiforøgelsen.
Den danske regering og de politikere på Christiansborg der stemmer denne overdragelse, til et skattely selskab igennem, har samtidig afsagt sig retten til som flertalsaktionær at bestemme over Dong,s fremtid og lagt den i Goldman Sachs klamme hænder.

Peer Pedersen
Baggersvej 43
3300 Frederiksværk