Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs.


Gæst

#6701

2014-01-26 18:25

Hvis ikke Corydon lytter til folkets stemme nu, så er det ikke bare arrogant, så er det stupidt og på kanten af forfatningsstridigt...

Gæst

#6702 Re: Afgjort, derfor kan Helle også tag til Håndbold og tænke at hendes toppost er sikret i udlandet

2014-01-26 18:26

#6652: - Afgjort, derfor kan Helle også tag til Håndbold og tænke at hendes toppost er sikret i udlandet

Helle fortæl om aftalen med kongehuset fortæl om drabet i kalundborg fra kedel bygningen fortæl om fritz schur dong energy og anders fogh rasmussen bendt bendtsen fortæl om 1000års skoven

s stemte for forslaget

og dronning fik forhøjet sin apanage

husk det er kun Magrehtes familie der kan blive tronarving

fortæl om bøgskov og corydon

fortæl om finasielstabilitet og goldmann sachs

fortæl den danske befolkning hvad i laver på disse møder

 


Gæst

#6703

2014-01-26 18:27

For f….., hvad tænker politikerne på - de lægger demokratiet i graven. Som jeg læser folks kommentarer herinde er det efterhånden de færreste der stoler på politikerne og slet ikke tror på deres ønske om at gøre det bedste for befolkningen. Er vi virkelig så langt ude, at politikerne går i flyverskjul, mens medierne lader som om, at det eneste der sker i verden idag er håndbold, Robert-fest m.v.?

Gæst

#6704

2014-01-26 18:28

Im brIngIng u Daun Goltnand sAks

Gæst

#6705

2014-01-26 18:28

Corydon er vel ligeglad med om han ryger af pinden for folketings- og ministerpensionen er sikret. Og ved aftræden og tilmed lediggang (arbejdsløs) får han fuld gage i 2 år!

Sådan nogle kapitalist****...

Gæst

#6706

2014-01-26 18:28

Det kan da umuligt være socialdemokratisk politik, at sælge ud af arvesølvet til en asocial og skruppelløs spekulant!

Gæst

#6707 TV2:

2014-01-26 18:29

fredag d. 24. jan. 2014 kl. 14:05 | af: Christian Kjær, chrk@tv2.dk

Kontante krav fra Goldmann Sachs om store afkast her og nu kan blive en alvorlig hæmsko for omstillingen af det danske energisystem til vedvarende energi, hvis staten sælger en femtedel af aktierne i Dong Energy til den amerikanske investeringsbank.

11
0
0
0
Det vurderer energiforsker og professor, Brian Vad Mathiesen og Forskningsgruppen for Energiplanlægning på Aalborg Universitet, som derfor frygter, at den aftale om kapitaludvidelse, som regeringen ventes at indgå med Goldmann Sachs, kan komme til at forsinke den grønne omstilling.

- Dong Energy er en stor spiller i det danske energisystem. Aftalen med Goldmann Sachs vil øge presset på selskabet for at levere afkast på kort tid, og en jagt på kortsigtet vækst harmonerer meget dårligt med de løsninger, der er brug for til den grønne omstilling og for samfundsøkonomien. Det er typisk kapitalintensive og langsigtede investeringer, der giver afkast på den lange bane, siger han.

Ifølge regeringens energipolitik skal udgifterne til fossile brændsler falde, og udgifterne til investeringer i energisystemet stige. Men med et fokus på kortsigtet afkast til investorerne frem mod 2018 bliver det ifølge Brian Vad svært at foretage store investeringer på bekostning af overskuddet i Dong Energy.

Han fremhæver som eksempel Dong Energys store interesser i at få afsat naturgas. Ifølge oplægget til aftalen med Goldman Sachs skal det samlede selskab give et stort afkast - ikke kun vindmøllerne. Det kan betyde, at Danmark kommer til at fastholde de individuelle naturgasfyr i længere tid, eller at Dong Energy opgiver initiativer til energibesparelser hos brugerne, da det ikke er i virksomhedens økonomiske interesse.

Brian Vad Mathiesen, der bygger sin kritik på en nærlæsning af vilkårene for kapitaludvidelsen i aktstykket til Finansudvalget og mener, at aftalen bør laves markant om.

- Allerede i dag er Dong Energy jo et aktieselskab, der drives efter kommercielle interesser, og som kræver særlige rammevilkår for at investere i noget, de ikke mener giver afkast i sig selv. Så staten kan vel bare udforme rammevilkår, der fører til de langsigtede investeringer, der er nødvendige for den grønne omstilling?

- I teorien ja. Men man har konstrueret aftalen, så mindretalsaktionæren dels har vetoret på en lang række vitale punkter og dels indbygget en forventning om et stort afkast, som staten skal kompensere for, hvis afkastet udebliver," siger Brian Vad Mathiesen og tilføjer:

- Derfor synes jeg, at man bør sætte spørgsmålstegn ved, om staten med denne konstruktion vil være interesseret i at indføre nye rammevilkår, der skal skubbe den grønne omstilling fremad, hvis det samtidig forhindrer Dong i at opnå et stort afkast og dermed påfører staten et tab.

Ifølge aftalen får Goldman Sachs selskab, New Energy Investment, vetoret i beslutninger om at ændre i forretningsplanen eller at foretage større investeringer, frasælge eller købe virksomheder eller oprette nye virksomheder uden for de eksisterende forretningsområder. Undtaget er dog beslutninger omkring den del af naturgasinfrastrukturen, som Dong Energy ejer.

Allerede i dag opstiller staten som hovedaktionær rammer for Dong Energy, men ifølge Brian Vad Mathiesen gør det en stor forskel, når Goldmann Sachs kommer ind og begynder at kræve afkast på meget kort sigt.

- Det betyder ikke, at man ikke kan sælge 19 pct. af Dong Energy, men vilkårene i aftalen dikterer fuld speederen på indtjening og udbytte - også med medarbejderaktier - og det taler ikke for

Gæst

#6708

2014-01-26 18:29

I og med at danske borgere har betalt for DONG og for hele grøn energi projekt i de sidste 40 år, uden at få noget andet tilbage end kæmpestore energi afgifter, og intet af de lovet billig energi som blev lovet ved projekt påbegyndelse i 70'erne, så burde der være en folkeafstemning når der sker en udsalg af vores allesammen firma. Desuden burde overskud af Dong aktier gives tilbage til os borgerne som har betalt for firmaet fra starten og betaler stadig for den. Det er desuden ikke lovlig at vi blive påtvunget en enrgi afgift som er så høj på en energi kilde som er næsten 100% grøn og at selvom vi får energi kun fra vindmøller vi skal alligevel betale for energi afgifter som var oprindeligt ment at dække for CO2 udlægning. Danmark har ikke brug for det siden vi sælger vores CO2 kvoter til.. KINA!!hvilket er dybt skandaløst da det land burde istedet for gøre noget for at stope sine forurenings kilder. Der er mere end goldman sachs i den sag, der er også hvordan firmaet Dong bliver finaciseret og hvordan CEO medlemmer høste enorme summer penge på et firma som er betalt af befolkningen! Overflod skal går direkte tilbage til befolkningen.
Gæst

#6709 Re:

2014-01-26 18:29

#6706: -

Jo, det er præcis den samme linje de kører i Storbritannien hvor HTS's mand nu stiller op for Labour partiet...


Gæst

#6710

2014-01-26 18:30

Man burde it-hacke lidt på goldman, men på den anden side, hvem tør?

Gæst

#6711

2014-01-26 18:30

Hvorfor er det ikke danske kroner

Gæst

#6712

2014-01-26 18:30

Samarbeje med GS kan umuligt føre til noget godt for Danmark.
/LD

Gæst

#6713

2014-01-26 18:31

Dong skal forblive på Danske hænder

Gæst

#6714 Tak til professor Vad Mathiesen!

2014-01-26 18:31

Gæst

#6715 Re: Re: Dongedag for grøn omstilling.

2014-01-26 18:33

#6569: ole gjøl - Re: Dongedag for grøn omstilling.

"mon ikke at det er en ny Vilhemsen sag, Corydon HAR allerede sagt ja til Goldman Sachs" <- Det ville være så grotesk, at jeg set i lyset af regeringens historik nærmest finder det sandsynligt. Jeg ville ikke vide, om jeg skulle grine eller græde.


Gæst

#6716

2014-01-26 18:33

Det er fuldstændig tåbeligt, at danskernes forsyningssikkerhed skal sælges til et amerikansk selskab, der udelukkende interesserer sig for et stort afkast - som oven i købet ikke skal beskattes i Danmark.
Hvad er det for politikere, vi har???
Der sker snart så mange fejl, at man fristes til at tænke, at det er ret amatøragtigt. Kathe.

Gæst

#6717

2014-01-26 18:33

Hvis denne underskriftsindsamling sættes overhørig er der tale om uhørt magt arrogance , gang på gang foræres danske værdier væk for en slik , tdc købt for sine egne penge , københavns lufthavn solgt for 3-4 års overskud , nu Dong solgt til skuffeselskab som vil disponere totalt ud fra profit hensyn , igen kan politikere ikke overskue konsekvensen af deres handlinger , disse salg er som at tisse i bukserne og fremtidig profit beskattes andetsteds .

Gæst

#6718 Re:

2014-01-26 18:33

#6663: -

kom du bare til Lolland, her har vi indført et lille skatteparadis ;)


Gæst

#6719

2014-01-26 18:33

En hat til Corydon "KLAPHAT" :-:

Gæst

#6720

2014-01-26 18:33

Folk kan såfremt salget går igennem skifte el selvskab

Gæst

#6721 Så giver de Konservative lyd fra sig

2014-01-26 18:34

Har netop fået følgende svar fra De Konservative:
Tak for din henvendelse til finansordfører Mike Legarth, som han har bedt mig svare på.

Der er to ledetråde, der er afgørende for Det Konservative Folkeparti i denne sag:

1) DONG er en del af vores kritiske infrastruktur, og derfor vil vi fastholde den danske stats aktiemajoritet i virksomheden.

2) DONG har brug for at få tilført yderligere kapital med henblik på at udvikle virksomhedens aktiviteter. Det er nødvendigt for at beskytte vores nationale interesser og de investeringer, staten gennem årerne har gjort i virksomheden.

Det er med det udgangspunkt, at vi sammen med Venstre og Dansk Folkeparti sidste år gav finansministeren mandat til at udvide aktiekapitalen i DONG; men vel at mærke således at vi fastholder aktiemajoriteten og dermed den bestemmende indflydelse i selskabet.

På et møde i oktober orienterede finansministeren de tre partier om de bud der var kommet, og hvilke investorer, man ville gå videre med. Alle tre partier accepterede, at finansministeren forhandlede aftalen færdig med disse – herunder Goldman Sachs. I den kommende uge skal vi behandle sagen i Folketingets finansudvalg med henblik på en endelig godkendelse.

Den konservative folketingsgruppe følger sagen meget tæt, og vi vil på det samråd, som skal holdes i finansudvalget på tirsdag, stille en række opklarende spørgsmål, og holde skarpt øje med om der kommer nye oplysninger frem, som rokker ved vores hidtidige opfattelse. Herunder vil vi særligt være opmærksomme på, om der juridisk eller etisk er noget at indvende mod den skattemæssige konstruktion i forhold til afkastet til de nye investorer.

Med venlig hilsen
Benny Damsgaard
Kommunikationschef

Gæst

#6722 Ingen Guld til DK men tilgengæld vælter vi aftalen, sejren er Vor!

2014-01-26 18:34

:)

Gæst

#6723

2014-01-26 18:35

lad ikke folkevalgte svigte det som er folkets ønske om ikke sælge ud af landets værdier

Gæst

#6724

2014-01-26 18:35

Bjarne CoryDONG er bare mærkelig!

Gæst

#6725

2014-01-26 18:35

Nej tak til salg af Dong