Bevar psykologhjælpen til børn og familier på Rigshospitalet
Rigshospitalets ledelse har på grund af stram økonomi besluttet at stoppe psykologhjælpen til kræftramte og kritisk syge børn og deres familier.
Livstruende sygdom kan være voldsomt traumatiserende for både børn og forældre. Uden tilbud om højt specialiseret psykologhjælp forringer Rigshospitalet børnenes chancer forat få et velfungerende liv på den anden side af sygdommen uden psykiske mén.
Som hospital er I forpligtet på at få et barn ud på den anden side af sygdommen, der ikke tager psykisk skade af den behandling det er udsat for. Psykologhjælpen er fuldstændig afgørende for at afbøde de ofte voldsomme indgreb barnet må igennem i kampen for at redde dets liv. Der er derfor ikke blot tale om en serviceforringelse, men en reel nedskæring i kerneydelsen, fordi I forringer barnets chance for at hele fysisk såvel som psykisk - og så endda for kun at kunne spare 3,3 millioner.
Den psykologhjælp vi fik på Rigshospitalet, da vores datter blev syg hjalp os med at holde fast i håbet, den hjalp os til at løfte det store behandlinsansvar vi som forældre blev pålagt (bl.a. daglige stik i maven og administrering af livsvigtig medicin som vi skulle give op til 24 gange i døgnet),den hjalp os til at fastholde et godt samarbejde med læger og sygeplejersker og vigtigst så hjalp den os til at blive ved med at være vores datters klippe midt i den storm af kemoterapi, blodtransfusioner og operationer som hun var igennem for at overleve. Det er psykologhjælp der er så specialiseret, at den er nødt til at foregå på hospitalet i tæt samarbejde med resten af sundhedssystemet.
Ledelsen udtaler at der er tale om serviceforringelse, men vores erfaring viser, at I skærer på hjælp der er fuldstændigt afgørende for barnets fysiske og psykiske helbredelse.
Maria Bruun Dabelsteen Kontakt forfatteren af dette andragende