NEJ tak til den nye offentlighedslov

Quoted post

H. Engermann

#1914 ?

2013-05-28 22:01

Gider en venlig sjæl forklare mig, hvordan A. Vilhelmsen kan være tavs og stemme for, når hendes parti efter en afstemning på landsmødet pålagde hende at arbejde imod?

Får det ikke konsekvenser for hende?

Svar

Eva

#1915 Re: ?

2013-05-29 00:04:19

#1914: H. Engermann - ?

Anette Vilhelmsen er med i regeringen og kan derfor ikke stemme imod sig selv. Hvis SF stemmer imod vil de være tvunget til at trække sig ud af regeringen. Så kan man måske spørge sig selv, om det er det værd at sidde i regering, hvis man alligevel ikke har indflydelse, og partiet styrtbløder?

Hvis menige medlemmer stemmer imod deres eget parti vil det normalt medføre sanktioner, men måske vil enkelte modige gøre det. Se feks. mit indlæg #1836

Hvis lovforslaget blev nedstemt, ville regeringen vælte iflg. Grundloven. Altså må vi håbe på at Pernille Skippers ændringsforslag bliver vedtaget.

Men se feks. fra denne artikel:

http://ministerbeskyttelse.dk/?p=206

"Bag afvisningerne af at lytte til kritikken, forstå den og tage konsekvenser af den ligger en aftale, der reelt blev forhandlet i dybeste hemmelighed mellem den socialdemokratiske justitsminister og venstremanden Jan E. Jørgensen. Fra aktindsigt kender vi hovedtrækkene i forløbet, selvom justitsministeriet har skjult data om dele af det.

Vi ved således, at de to små regeringspartier – RV og SF – ikke deltog i forhandlingerne og nærmest fik resultatet til efterretning.

Vi ved også, at det var Venstre, der insisterede på en musketér-ed for at gå med til aftalen: Ingen ændringer af forslaget, hvis ikke alle er enige."

Det lyder uhyggeligt!