Ophæve vederlag og ministerpension og Deres pensionsalder.


Gæst

/ #279 Endnu en gang pamperi

2016-01-19 12:46

 

Vederlagskommissionen præsenterede mandag sine anbefalinger af, hvordan og hvor meget politikere i Folketinget, kommunerne og regionerne bør lønnes - det har kostet over en million kroner at komme frem til.

Det fremgår af et brev fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann til Pelle Dragsted fra Enhedslisten.

I brevet, som er dateret 15. januar 2016, oplyser Karen Ellemann de foreløbige omkostninger for kommissionens arbejde pr. 14. januar samme år, som samlet lyder på 1.073.631,09 kr.

Langt størstedelen af udgifterne er gået til undersøgelser, som kommissionen fandt nødvendige. Her er det blevet brugt 729.686 kr.

Den næststørste post på listen over udgifter er på lønninger til Vederlagskommissionens seks medlemmer: Michael Christiansen, Louise Gade, Rikke Hvilshøj, Tove Larsen, Lisbeth Lollike og Jes Lunde.

Alle har modtaget i omegnen af 34.000 kr. i kvartalet med undtagelse af formanden, Michael Christiansen, der har fået 111.438 kr.

I alt blev udgifterne til lønningerne opgjort til 286.405,56 kr. den 14. januar i år.

Ud over lønninger har de seks medlemmer fået godtgjort transportudgifter for 42.153,73 kr. og spist og drukket for 15.385 kr. i forbindelse med møder.

 

Vil ikke lytte til kommissionen

Vederlagskommissionen oprettet i 2014 af den daværende regering med Socialdemokraterne og Radikale Venstre med opbakning fra Konservative, Venstre og SF.

Allerede dengang gav partierne håndslag på, de ville stemme for kommissionens anbefalinger uanset, hvad den nåede frem til.

Mandag blev dens anbefalinger så præsenteret for offentligheden, og de gik i store træk ud på, at lønnen skal hæves, mens pensionen skal sænkes og visse tillæg skal fjernes.

Ingen af de partier, som ellers lovede hinanden at vedtage resultaterne af kommissionens arbejde, vil dog stemme for anbefalingerne nu, hvor de er blevet præsenteret efter halvandet års arbejde.

Det skyldes i meget høj grad den enorme utilfredshed, der opstod blandt store dele af befolkningen, efter Politiken den 6. januar i år kunne afsløre, at der var en lønstigning i sigte for folketingsmedlemmer, ministre, lokal- og regionspolitikere.

nk hvor meget god gavn det kunne have gjort på ældreområdet?

Eller for vores pensionister?