Kære alle medunderskrivere.
Der er nu svar på vores omfattende anmodning om aktindsigt. Jeg har modtaget indsigterne som excelfiler, og lagt dem ud til jer andre. Jeg beder jer være opmærksom på, at hvis leverede opgørelse anvendes til videre beregninger, skal dette tydeligt fremgå med sætningen ”Kilde: Egne beregninger baseret på tal fra Sundhedsdatastyrelsen”.
-
Inden I læser, kan jeg berette, det har været noget af en ”rejse”, at trænge igennem ministeriejunglen, og få de indsigter, vi som borgere har ret til.
Dog skal jeg sige, der har været en bemærkelsesværdig velvilje fra juristerne, man kommunikerer igennem. Langt bedre kommunikation end når jeg har ansøgt om indsigter på egen hånd. Så tusind tak for de næsten 900 medunderskrivere.
Desværre kan jeg så også berette, at selv med velvilje fra ministeriet, har det bestemt ikke været let, at finde frem til noget brugbart.
Dertil kommer så, at grundet GDPR er det kun muligt at få datasammenkøringer – uden mulighed for at kunne gennemskue, hvad gemmer sig bag tallene.
Med det sagt, må jeg indrømme, at jeg nok blev blæst lidt bagover, af de stort set insignifikante tal, vi modtog. Alt kan ses på Facebooksiden: Danmark søger aktindsigt, hvor jeg har lagt de forskellige tabeller ind som billeder, men altså: Forvent jer ikke det store, for der er intet at komme efter.
Ikke engang tallene for encephalomyelitis eller blodpropper viser nogen som helst overhyppighed, hvilket vækker undren, da vi fra officielle udenlandske tal ved, at disse komplikationer er kendte efter den gen-terapi, flere millioner danskere har gennemgået.
-
Netop nu dukker historier om danske vaccineskader op. Kan disse - og alle de ukendte/unævnte skader "forsvinde" i statistisk insignifikans?
Jeg vil lade det være op til jer selv at tolke, hvad I kan bruge tallene til, og skal til slut bare beklage, at det ikke har været muligt at få fyldestgørende indsigt i tallene for aborter og spædbarnsdød.
Dette fordi disse tal angiveligt kun registreres i ”dødsårsagsregisteret”, og at tallene for 2021 endnu ikke er indrapporteret.
-
Jeg hører meget gerne fra jer, hvis I ligger inde med brugbare idéer til, hvordan vi kommer videre herfra.
Med venlig hilsen Mogens Højgaard Larsen
Der er nu kommet delvist svar på anmodningen.
Angående hovedspørgsmålet om sygdomsforekomst Sundhedsstyrelsen dog "hus forbi", og anfører, at anmodningen skal rettes til Sundhedsdatastyrelsen. Dette er d.d. gjort.
Spørgsmålet om MIS-C besvares ikke, og heller ikke i det vedhæftede link.
Spørgsmålet om selvmordsrate forbigås helt.
I kan læse de relevante hovedtræk af svaret her:
Du har ved e-mail af 1. september 2021 anmodet Sundhedsstyrelsen om aktindsigt
Den første del af jeres anmodning omhandlende tal for f.eks. tilfælde, indlæggelser og dødsrater for de forskellige oplistede sygdomme og årsager, som f.eks.
selvmord, kronisk hovedpine, spontan abort mv., kan Sundhedsstyrelsen oplyse,
at det er Sundhedsdatastyrelsen, som er ansvarlige for, og i besiddelse af en
række databaser samt registre som indeholder noget af den data, som menes at
være omfattet af jeres anmodning. Sundhedsstyrelsen har den 2.september 2021
derfor videresendt den del af jeres aktindsigtsanmodning til Sundhedsdatastyrelsen, da det er denne myndighed, der har kompetence til at behandle denne del af
jeres aktindsigtsanmodningen, jf. offentlighedslovens § 36, stk. 1.
I bedes herefter rette henvendelse til Sundhedsdatastyrelsen, Ørestads Boulevard 5,
2300 Kbh. S, T. 7221 6800, kontakt@sundhedsdata.dk vedrørende spørgsmål til
denne del af jeres aktindsigtsanmodning. (Er gjort)
For så hvidt angår den del af jeres anmodning som omhandler, om hvorvidt diagnosen multisystem inflammatorisk syndrom hos børn (MIS-C) bruges i Danmark, kan
det oplyses, at MIS-C anvendes i det danske nationale sygdomsklassifikationssystem; Sundhedsvæsnets Klassifikations System (SKS). Det er Sundhedsdatastyrelsen, som varetager arbejdet med de danske nationale sygdomsklassifikationer. På
deres hjemmeside kan I læse nærmere om sygdomsklassifikationer i Danmark:
I jeres anmodning omhandlende indsigt i, hvor mange COVID-19 relaterede
dødsfald, der blev registreret i 2020, var patienterne forud blevet behandlet med
medicinen remdesivir, kan Sundhedsstyrelsen oplyse, at styrelsen er ikke i besiddelse af en sådan opgørelse og ikke har datagrundlaget, der er nødvendigt til
at udarbejde sådan en. Styrelsen er således ikke i besiddelse af dokumenter mv.,
der omfattes af anmodningen. Sundhedsstyrelsen har derfor ikke mulighed for at
imødekomme denne del af jeres anmodning om aktindsigt, jf. lovbekendtgørelse
nr. 145 af 24. februar 2020 om offentlighed i forvaltningen (offentlighedsloven)
§ 7, stk. 1, modsætningsvis.
Sundhedsstyrelsen kan dog oplyse, at det Europæiske Lægemiddelagentur
(EMA) i forbindelse med godkendelse af remdesivir har gennemgået forskellige
studier og data vedr. remdesivir og COVID-19. I kan via deres hjemmeside læse
nærmere om disse studier og anmode om indsigt i de vurderede data for remdevisir i forbindelse med behandling af COVID-19:
Derudover kan I via Europa-kommissionens hjemmeside
finde produktinformation for remdesivir. Der henvises særligt til indlægssedlen for remdesivir på følgende link, hvor dødsfald relateret til
COVID-19 og remdesivir er beskrevet på s. 8.:
Til sidst kan det nævnes, at Statens Serum Institut på sin hjemmeside har offentliggjort en række data om COVID-19 og dødsfald. Der henvises til:
-
Jeg forfølger naturligvis de uafklarede dele af anmodningen. ;-)